Echtscheiding: Uw echtscheiding in Stappen


Vrijblijvend adviesgesprek

Dit gesprek heeft u samen met een Mediator van The Divorce en duurt ongeveer een half uur. Het doel van dit gesprek is om persoonlijk kennis te maken en om u beiden kort toe te lichten wat The Divorce Office voor u kan betekenen. Na het bespreken van een korte vragenlijst zal u advies gegeven worden welk van de diensten het beste aansluit bij uw wensen en wat de kosten daarvan bedragen. Indien u het beiden eens bent over welke dienst u kiest, kunt u uw keuze direct kenbaar maken. Of u kunt één en ander eerst eens laten bezinken en later contact met ons opnemen om uw keuze door te geven. Ook staat het u vrij na dit gesprek te besluiten verder geen gebruik te maken van onze diensten.
 
Bij het intakegesprek, wat eventueel direct kan volgen op het kennismakingsgesprek, verzamelen onze mediators de gegevens die nodig zijn om de scheiding in gang te zetten. Dit zijn: inkomensgegevens, gegevens over het pensioen, de hypotheek etc.
De vervolgafspraken zijn om de vorderingen en de stukken te bespreken. Indien er nog punten zijn waarover u het niet eens bent met elkaar, dan zal de mediator die met u bespreken. Pas wanneer alle partijen tevreden zijn over de afspraken in het ouderschapsplan en het (echt)scheidingsconvenant, gaan we over tot ondertekening van de stukken.
 

Echtscheidingsprocedure

Wij werken hiervoor primair samen met Advocatenkantoor Teurlings & Ellens, die snel en nauwkeurig werken voor een laag vast tarief. Wij raden u aan de procedure die onze advocaat Mr. M.C.J. Teurlings hanteert na te lezen op zijn website (http://www.teurlingsellens.nl/ onder Echtscheiding Online). Overigens wijkt de aldaar beschreven procedure voor u iets af, omdat u via The Divorce Office wordt begeleid, onder andere:u hoeft niet zelf naar het kantoor van de advocaat te gaan en u heeft de kosten voor de advocaat en rechtbank reeds aan The Divorce Office betaald en ontvangt geen nota meer van de advocaat

 
Na uw scheiding

Het kan zijn dat u na uw scheiding nog een beroep wilt doen op The Divorce bijvoorbeeld voor de ouderschapsbegeleiding of om de financiële afspraken te gaan uitvoeren. Ook kan een bezoek aan de notaris of andere met The Divorce Office samenwerkende partijen nog nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer u het huis verkoopt of een van u beiden het huis overneemt.

Wanneer u tot twee maanden na de scheiding nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wanneer u kortere of langere tijd na uw scheiding nog met vragen komt te zitten, of wanneer de situatie wijzigt, kunt u ook contact met ons opnemen. Wij bespreken dan met u wat wij voor u kunnen betekenen en wat daarvan de kosten zijn.

 

Nieuwe Stap

Heb je een scheiding achter de rug en ben je klaar om een Nieuwe Stap te zetten? Dan bied deze site www.nieuwestap.nl  nuttige informatie, leuke tips en de gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen in een Community. Ook vind je hier een breed scala aan dienstverleners, die je kunnen inspireren. 

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek: 0900 - 3486723 (lokaal tarief)