Emotionele aspecten echtscheiding

Bij scheiden komen heel wat emoties los. Dit is een heel normaal gevolg van het verbreken van uw relatie, al maakt dat het er niet minder erg om! U heeft niet alleen te maken met uw eigen emoties, ook met die van uw partner en eventuele kinderen. U maakt zich wellicht zorgen om het welzijn van uw kinderen in deze nare periode. De mediator van The Divorce Office staat u als ouders daarin graag bij en verwijst indien gewenst door naar onze deskundigen om u en uw kinderen extra ondersteuning te bieden.

Ongetwijfeld heeft u ook te maken met de reacties uit uw omgeving, van familie, vrienden, collega's en kennissen. Vaak zult u bij hen terecht kunnen voor morele ondersteuning en begrip. Mocht u de behoefte hebben om met een professionele onbekende te praten over uw emoties, dan kan The Divorce Office u verwijzen naar een van haar kundige partners op het gebied van psychologie en therapie.

Het is belangrijk om de eerste emoties al enigszins een plek te geven, te accepteren dat een echtscheiding onvermijdelijk is, voordat u met uw partner zakelijke afspraken maakt over de kinderen, alimentatie en verdeling van de boedel.

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek: 0900 - 3486723 (lokaal tarief)