Ik wil scheiden

Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak erg moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor je kinderen, je partner en voor jezelf? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans?

Indien je voor jezelf de keus hebt gemaakt om te gaan scheiden, krijg je te maken met de scheidingsmelding wat voor veel mensen een van de moeilijkste momenten in het leven is. Naast je eigen emoties krijg je nu ook te maken met die van je partner. Voor de scheidingsmelding kan die degene die wil gaan scheiden zich een aantal voorwaarden stellen, waardoor de communicatie niet voorgoed verstoord wordt. En waardoor jullie tijdens en na het scheidingsproces met elkaar kunnen blijven overleggen.

De Scheidingsmelding

  • wees duidelijk en eerlijk over de oorzaak
  • verwijt je partner niet teveel
  • rekening houden met het feit dat jezelf al verder bent in het proces dan je partner
  • rekening houden met de locatie, tijdstip, zorg dat er geen kinderen thuis zijn en dat jullie nadien geen verplichtingen hebben

Een scheiding is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Dit is een heel normaal gevolg van het verbreken van uw relatie, al maakt dat het er niet minder erg om! U heeft niet alleen te maken met uw eigen emoties, ook met die van uw partner en eventuele kinderen. U maakt zich wellicht zorgen om het welzijn van uw kinderen in deze nare periode. De mediator van The Divorce Office staat u als ouders daarin graag bij en verwijst indien gewenst door naar onze deskundigen om u en uw kinderen extra ondersteuning te bieden.

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek: 0900 - 3486723 (lokaal tarief)